Wednesday, March 25, 2015

USA Hockey High School National Champions

Yup. They did it.

4 jaar geleden was er geen ice hockey programma bij Cherry Creek. 3 jaar geleden werd het programma opnieuw opgezet en het team won 2 wedstrijden. Vorig jaar werden ze derde in Colorado.
Dit jaar is er geen beter high school ice hockey  team in de VS dan Cherry Creek!

De school heeft vele prijzen gewonnen, maar dit is pas de 2e landstitel voor Cherry Creek. 

Het jong plus teammates en coaches kwamen maandagmiddag op het vliegveld in Denver aan. Medaille om, trofee in de hand, met hun speciale winnaarspetjes op en kampioenenshirtjes aan. Blij waren ze. En moe. 

Een mooiere afsluiting is er niet. Ze hebben als team alles behaald wat er te behalen valt. Zoals de coach zei: 'you will never, ever, ever forget this'.






Sunday, March 22, 2015

En nog meer hockey...

Het was meteen weer back to business - de hockey training voor Nationals begon 2 dagen na hun overwinning. 

Afgelopen woensdag zette ik Vic af bij het vliegveld. In de dagen daarna wonnen ze met gemak elke wedstrijd en waren eerste in hun poule. Wij volgen de wedstrijden via een live webcast en zo zagen we vanochtend dat ze de kwartfinale wonnen en later vanavond de halve finale! Yay! 

Morgenochtend spelen ze de finale....

Wij waren dit weekend in Breck, ook daar is de dooi flink ingezet. Je ziet de ijspegels kleiner worden.

Leen was helemaal blij, want we zagen Stevie Wonder, zijn jeugdidool. 
Hier met zijn dochter Aïsha, voor wie hij 'Isn't she lovely' schreef.

Morgen dan de laatste wedstrijd voor Vic met zijn high school team...

Monday, March 9, 2015

Cherry Creek wint hockey kampioenschap!

Goed. Waar te beginnen?

Creek won de staatstitel in ice hockey zaterdag! Woohoo! 

Sindsdien is het één groot feest geweest voor het team en nu, op maandagmorgen, ligt de kampioen eindelijk te slapen. 

Een beetje achtergrondinfo:
Cherry Creek had jarenlang een ice hockey team en in de jaren 70 wonnen ze 3 keer achterelkaar de staatstitel, het hoogste dat een high school team kan halen. Een paar jaar daarna werd het programma opgeheven vanwege hoog oplopende gemoederen tussen een aantal ouders en spelers. 3 jaar geleden werd het programma opnieuw opgezet, er kwam weer een Creek ice hockey team. Vic was toen een sophomore (2ejaars) en had geen interesse in dat team. Dat jaar werd het team 15e. Er kwam een nieuwe coach, die een nieuw team bijeenbracht. Hij vroeg Vic in de zomer te trainen, omdat hij wilde kijken of Vic in het team paste. Hij kwam erbij en vanaf dat moment was de training year round en 6x per week. Vorig jaar werden ze derde.

Dit jaar eerste! Na 35 jaar weer een ice hockey titel voor Creek! Fantastisch voor Vic om zijn high school carriere zo af te sluiten.

Daar ging heel veel hard werk aan vooraf. Elke dag na school trainen. Ook in de vakanties. Op soms onmogelijke tijden. Dichtbij, en ook ver weg. Elke vrijdag- en zaterdagavond wedstrijden. Maar ook: vriendschap, teamwork. Het was het allemaal waard.

Maar hé! Iedereen wil foto's zien natuurlijk. 

De cheering committee:

De spelers komen één voor één naar voren en het volkslied wordt gezongen:


Creek stond met 2-0 voor in de laatste periode, toen ze 2 penalties achter elkaar kregen en met nog 4 minuten te spelen haalde het andere team de goalie uit het net. 6 tegen 3 dus. Dat houd je geen 5 minuten vol en het andere team scoorde. Onze penaly ging weg, zij zetten hun goalie weer in het net en het was 5 tegen 4. En toen scoorden ze weer! 2-2. Ai. Er waren 3 OT's (over time) voor nodig en toen scoorde Creek!

En zo ziet dat er dan uit, haha:
Vic is nr. 2.

De prijsuitreiking.

Rondschaatsen met de trofee:
Met vrienden Jimmy en Max.
De seniors:

Hele team.

Het team ging uit eten, daarna een feest, en ergens midden in de nacht kwamen Vic en Max thuis. Ze feestten hier nog wat verder, lagen een uurtje te bedde en stonden om half zeven (eigenlijk zes - zomertijd) op, want...ze kwamen in de ochtenduitzending van 9News, Colorado's nieuwszender.

Behoorlijk witjes vertrokken ze en wij installeerden ons voor de tv. En ja hoor, daar waren ze. Op tv. Lachen!
Ik maakte wat screenshots:

Ze kregen nog een tour door de studio en waren pas tegen de middag weer thuis. Hij ging eerst maar eens slapen. 

Aan het eind van de middag gingen we naar het volgende feest. Daar werd het team geëerd in het bijzijn van de ouders, coaches en school officials. 
Voor iedere speler was er een praatje, de seniors kregen een beertje met een jasje met hun naam en rugnummer en een aantal mooie foto's. Ze kregen hun officiele papieren en hielden allemaal nog één keer de trofee vast. Vandaag wordt die op school neergezet en woensdag is er dan nog een celebration op school waarna de trofee in de trofeekast wordt gezet.
Nog een laatste 'huddle':

Wij waren er ook:

Het kan niet op. Vandaag is Vic vrij. En morgen begint gewoon de training weer. Het team gaat naar Nationals!