Saturday, February 28, 2015

Zware week

'It's been a rough week", zei onze weerman. 

Er viel een klein metertje sneeuw. In een week. De temperatuur bleef de hele week ruim onder nul en er zit meer sneeuw en kou in de voorspelling. 

Verschillende schooldistricten waren gesloten. Cherry Creek sluit zelden en de jongens krabden 
'-s ochtends hun auto schoon en gingen. 
Deze foto's zijn van het begin van de week, er is sindsdien nog behoorlijk wat bijgevallen.

Elders in het land is het nog erger. Colorado is gewend aan sneeuw en er staat een batterij aan sneeuwploegen gereed. De wegen zijn binnen no-time schoon.  

Maar goed, ook hier lange files op de snelweg tijdens het spitsuur. Er zijn altijd mensen die toch te hard rijden (of véél te langzaam) en hup, glij je zo van de weg.

Leen besloot ziek te worden. Hij bleef maandag te bedde en dinsdag werkte hij thuis. Toen ging het volgens hem wel weer hoewel hij nog steeds behoorlijk aan het kuchelen is. 

Maxine moest een 3-D foto van haar mond laten maken en natuurlijk net tijdens een giga-sneeuwstorm. We kachelden er langzaam naar toe, over een binnenweg, want de snelweg was weer een chaos. De foto zag er goed uit en binnenkort horen we of het apparaatje in haar mond eruit mag.

Mia en Bitty moesten ook weer voor de jaarlijkse keuring. Ik kwam met bebloede handen en het zweet op de rug bij de dierenarts aan. Bitty was 'so not amused' over de kattentassituatie. To put it mildly.

Dan scheurde Leen op een dagje heen en weer naar Breck. We hebben een werkend alarmsysteem nodig om een huisverzekering te krijgen en dat ding werkte niet. Daarvoor is een telefoonaansluiting of een internetaansluiting nodig. En die hebben we dus ook niet daar. Leen zou eerst het Internet aansluiten en dan zou de alarmman komen om de boel aan het werk te krijgen. Maar het internet doet het nog steeds niet. Leen helemaal over de rooie natuurlijk en volgende week komt er een man om het voor ons aan te sluiten. Want bij dit huis kun je het kennelijk niet zelf doen. Goed, hadden ze wel even kunnen zeggen ipv ons het doe-het-zelf pakket op te sturen. De alarmman komt maandag nog een keer, want het alarm kan ook over een mobiele telefoon en dat doen we nu maar eerst. Kunnen we in ieder geval die verzekering voor het huis afsluiten. Pfff. Komt goed.

Dit weekend zijn we thuis want Vic heeft play-offs. Vanavond kwam het team ook door de tweede ronde en dus behoren ze nu tot The Frozen Four. Er zijn nog 4 teams over en volgend weekend worden de halve finale en - hopenlijk door hen - de finale gespeeld. 



4 comments:

  1. Wat een week en wat een sneeuw. Volop winter dus nog. Heb nu echt zin in de lente, ondanks dat wij natuurlijk geen échte winter gehad hebben ;) Gewoon zin in zomerkleding en slippers enz. Balen dat jullie er uitgerekend door moesten om die 3D foto te maken. Dus hopelijk het hele ding uit haar mond binnenkort? Fijn!
    EN wat een gedoe met dat alarm zeg. Hopelijk gaat dat lukken binnenkort en het internet ook!

    ReplyDelete
  2. Als hier 5 cm sneeuw valt is het hele land in rep en roer en alles ontregeld. Maar goed dat zulke taferelen als bij jullie hier zelden (nooit?) voorkomen.

    ReplyDelete
  3. Wat een sneeuw! Ik ben helemaal klaar met de winter, bah!

    ReplyDelete
  4. Pfff wat een winter dit jaar

    ReplyDelete