Sunday, February 9, 2014

Black belt test

Hoop sport weer dit weekend.

Zaterdagochtend (te) vroeg zaten we in de ijshal Vic aan te moedigen. Hij zit behalve op het schoolteam ook in een ander team en dat speelde die ochtend.

's-Avonds speelde hij met Creek en dit was een heel belangrijke wedstrijd voor beide scholen. Er was dan ook zo'n mannetje of 500 aan publiek. En....gewonnen!

Ruben, ondertussen, was in de bergen en zou die avond terugkomen. Hij moest de volgende ochtend testen voor zijn tweedegraads black belt. Het waaide helaas zo hard in de bergen dat de tunnel gesloten werd. Lichte stress bij mij! Ze zouden de volgende ochtend om 6 uur gaan rijden, als de tunnel tenminste weer open was. Het weer in de bergen is echter veranderlijk, de wind ging liggen, de tunnel ging open en rond middernacht was hij thuis.

Gauw naar bed en de volgende ochtend zaten we net na achten alweer in de auto. Na enige stress - jij wist toch waar het was? Nou, je had het zelf ook even kunnen opzoeken he, in plaats van alles maar aan mij over te laten - kwamen we dan toch nog enigszins op tijd aan. 

Hij haalde het natuurlijk en het was leuk hem zo serieus bezig te zien. Er wordt getest op verschillende technieken en hij was het meest zenuwachtig voor het breken van de plankjes, die hij met diverse kicks (hand en voet) moest stukslaan. Het lukte allemaal hij is een trotse 2nd degree black belt!

De 'forms'



Zelfverdediging:

Daar gaat het eerste van de 9 plankjes!

De groep

Hij krijgt zijn nieuwe belt omgeknoopt:
De nieuwe riem, met de twéé gouden strepen!
En ja, zijn haar is te lang, hij laat het groeien...

2 comments:

  1. Wat een grote groep zeg...allemaal een black belt? EN kan het nog hoger dan? Of heeft ie nu het hoogste gehaald? Leuk om te zien op de foto's hoor!
    Druk weekendje dus voor jullie. Hier zaten we veel voor de de buis naar de Olympische Spelen te kijken en dan met name het schaatsen uiteraard ;)
    Fijne maandag

    ReplyDelete
  2. Knap, hoor! Black belt is toch een hele prestatie.

    ReplyDelete