Sunday, February 23, 2014

Metaalmondje!

Afgelopen maand zijn we wel 5 keer naar de ortho geweest. Gelukkig is het dichtbij...

Dit alles om Maxine's gebit voor te bereiden op de Herbst appliance, de vroegere buitenboordmotor. Donderdag werd ie geplaatst. 


De staafjes aan weerskanten onderin zijn zelfs aan de buitenkant van haar wang te zien als twee bultjes. Deze zorgen ervoor dat haar onderkaak naar voren wordt gedrukt. Ze kan op dit moment haar kiezen niet op elkaar zetten. Na ongeveer een dag of tien zal ze dat wel weer kunnen. Heel veel pijn heeft ze niet, maar ze eet voornamelijk vloeibaar, totdat ze haar kiezen weer kan gebruiken. 

Op de foto is niet te zien dat ze ook bovenin een apparaatje heeft dat via haar gehemelte twee kiezen met elkaar verbindt. Hier past een 'sleuteltje' in en door dat te draaien wordt haar bovenkaak iets ruimer gemaakt.

Ze praat ook wat slissend, want het apparaat zorgt voor wat extra speeksel, maar dat zal snel over zijn.

Ze zal het een jaar moeten dragen. Dit is overigens niet om haar tanden er zo mooi mogelijk uit te laten zien (dat doet de beugel), maar het was dit of een kaakoperatie.


4 comments:

  1. O? Dus dit is ipv de buitenboordbeugel? Dat hebben de jongens hier wel gehad. Maar dat was al na 5 mnd. klaar gelukkig. Die zijstukjes lijken me wel vervelend, of heeft ze daar geen last van?
    Ja dat vloeibaar eten herken ik wel...deden ze hier de eerste week toen ook.
    Succes voor Maxine!

    ReplyDelete
  2. Heel fijn dat die buitenboordbeugel is vervangen, wat vond ik dat een rotding! Onze kinderen moesten ook flink wat orhodontia doormaken.

    ReplyDelete
  3. Ze zal er later heel blij mee zijn. Nu even doorzetten.

    ReplyDelete
  4. Zielig voor der zit super strak in de mondje gelijmd doet heel veel pijn

    ReplyDelete