Thursday, June 16, 2016

Mesa Verde National Park

We waren een kleine week weg. Met Maxine.

We wonen nu 9 jaar in Colorado en nog nooit waren we in het uiterste zuidwesten van de staat. Da's namelijk meer dan 7 uur rijden voor ons en het was er nog nooit van gekomen. Het zuidwesten van Colorado is prachtig. Nog steeds de Rocky Mountains, maar ook veel historie. In dit gebied woonden vroegen de Native Americans en sommige van hun afstammelingen wonen er nog steeds. Velen wonen er in reservaten; Indian land wordt het hier genoemd.

We boekten 3 nachten op de camping in Mesa Verde en reden er dwars door de bergen naar toe. Mesa Verde is Spaans voor groene tafel, het ziet eruit als een grote, hoge, platte berg.
Zo ziet dat er uit, maar daarachter ligt nog véél meer.

Maxine was verrast en dolgelukkig dat de camping wifi had😄.

Het park is enorm groot. De volgende dag reden we een uur naar de plek van onze eerste rondleiding.
In dit gebied zijn meer dan een eeuw geleden de overblijfselen gevonden van de woningen - cliff dwellings - van de Native Americans. De oudste cliff dwellings dateren van het jaar 500 en de oudste van het jaar 1300. Er zijn ongeveer 600 van deze behuizingen gevonden, de meeste niet uitgegraven. De mooiste, grootste en best bewaarde cliff dwellings zijn alleen onder leiding van een gids te bezoeken.

En zo zagen we dan in het echt wat we al zo vaak op foto's hadden gezien: Cliff Palace.


We klommen eruit langs hetzelfde pad van 1000 jaar geleden...

Indrukwekkend!

Vervolgens bekeken we van een afstandje nog andere, kleinere cliff dwellings. We aten een Navajo taco, echt de lekkerste die ik ooit heb gegeten!

Het was meer dan 30 graden, maar 's- nachts nog kil. De cacti en vetplanten stonden in bloei. De witte bloemen zijn eetbaar, smaken een beetje naar botersla.

De volgende dag bezochten we een ander gedeelte van het park, waar we weer een rondleiding hadden. Long House is gevonden op een ongelofelijk mooie plek.


Op weg naar de camping bewonderden we het uitzicht over de Montezuma vallei.

Het campingleven beviel ons goed en de zonsondergangen waren ook spectaculair.

2 comments:

  1. Wow, echt gaaf zeg. Super die woningen.

    ReplyDelete
  2. Dat is een park dat nog op mijn lijstje staat! Ik zag dat jullie ook naar Four Corners waren geweest, wat een commercieel gedoe was dat! Maar toch leuk

    ReplyDelete