Sunday, June 9, 2013

Taylor Swift, continuation en dance recital

In het weekend kwam Steven thuis, ook om Oma Wil te zien. De hele meute ging zaterdagmiddag golfen en zondag zaten we met z'n allen gezellig de hele dag in de tuin. Steven at nog thuis, maar moest maandag weer naar school en werken.


Zondag dan eindelijk de dag waarop we al maanden hadden gewacht: Taylor Swift kwam in het Pepsi Center! Met haar Red Tour. Al direct op de parkeerplaats bleek dat we ons weer eens niet goed voorbereid hadden: iedereen was in het rood gekleed, met flikkerende, nagemaakte gitaren en meer van dat soort dingen. Wij waren in het blauw...afijn. We kochten dan maar gauw een glow stick en waren net op tijd voor de pre-show: Ed Sheeran. Leuk hoor.

Het concert was erg leuk, spetterende show, minstens 15 verkleedsessies en een aantal liedjes gewoon Taylor met haar gitaar. Het moeder-dochter-gehalte was groot, haha.


Maandag had Vic dan zijn laatste examen (Spaans) en 's-avonds waren de cijfers bekend. Hoe die het doet weet ik niet, maar het was weer super. Hij vetrok onmiddellijk naar een vriend en kwam alleen even thuis voor Maxine's continuation.

Op Maxine's school doen ze na de 5e klas (groep 7?) een ceremonie omdat de kinderen allemaal dan naar de middle school gaan. Ze zingen met z'n allen een lied, er worden babyfoto's getoond en direct daarna een recente foto (zorgt altijd voor een hoop 'ge-aaaaaahhhh') en uiteindelijk de uitreiking van het 'diploma'.

En een kadootje natuurlijk:
Nu was iedereen dan vrij, heerlijk vakantie! Maxine moest wel nog naar dance, haar jaarlijkse recital was dit weekend. Intussen moest ik ook nog de laatste hand aan haar balletcostuum leggen: ze was een paars krijtje in het ballet van Peter Pan... Hemel, wat een karwei. In een grote pan op het vuur paarse verfstof gedaan en dan de balletschoentjes, leotard, maillot en rokje erin gedumpt. Het spetterde natuurlijk alle kanten op en het uitspoelen was ook een crime. Vooral ook omdat we op dat moment de loodgieter over de vloer hadden in verband met een 'nasty little problem' in de basement....De wasmachine en de badkamer beneden deden het even niet. Handig met 7 mensen in huis...Maar goed, dat is een ander verhaal. Het costuum kwam af en toen moest er nog een hoed bijgeknutseld worden (en ik ben zo niet handig...) en toen ik dacht het het af was moesten er nog letters op het pakje gestreken worden. Afijn, best leuk geworden toch:


Dan kwam ook nog Jordan aan,  Ruben's vriend uit California. Ik had, zeer onhandig, daarvoor nog een afspraak met de orthodontist gepland. Moest allemaal net kunnen. Krijg ik die ochtend een text van Jordan's moeder dat Jordan bij de gate blijft wachten en o ja, zijn telefoon doet het niet... Da's balen,want nu moeten we een gate pass halen en door de security...en we waren al laat....en dat konden we hem dus niet laten weten...
Goed, we waren maar een half uurtje te laat...Jordan blijft hier een week, dus da's gezellig voor Ruubs.

Woensdagavond gingen Leen en ik weer naar het Pepsi Center en zagen Andrea Bocelli in concert. Tjee, wat gaaf! Die man heeft me een stem, zeg! We hebben genoten.

Dan Maxine's dance recital. Eindelijk was het dan zover. Vrijdagavond was het ballet Peter Pan, waarin ze dus een krijtje is, maar ook een Indiaantje. Erg professioneel gedaan allemaal. Zaterdag nog een keer Peter Pan en ook 2 shows waarin ze alle company dances deed. We namen de jongens mee naar 1 show en Oma zag er drie!

Ze was erg emotioneel na de laatste show, ze heeft geen auditie gedaan dit jaar, omdat ze in middle school een aantal andere dingen wil doen, waaronder acteren. Dit is niet te combineren met deze professionele dansopleiding. Ze zal wel lessen blijven volgen, maar niet meer wedstrijddansen. Het was een zware beslissing en ondanks de tranen gisteren blijft ze erbij dat dit haar het beste lijkt...


Vandaag hebben we het maar even heel rustig aan gedaan, beetje zwembad enzo. We hebben ook nog een logeerhond voor een paar dagen, dus met 7 mensen, 2 honden en 2 katten hoef ik me voorlopig niet te vervelen....

2 comments:

  1. Pffff jij hebt vaknatie nodig na de vakantie hihi. Wel leuke dingen allemaal en het paarse krijtje zag er professioneel uit hoor. En het lijkt me absoluut een moielijke beslissing geweest voor Maxime maar acteren in MS is vaak ook heel druk met veel repetities en quasi professioneel. Succes met alles en fijne vakantie.

    ReplyDelete
  2. Haha wat een drukte allemaal weer. maar nu is het vakantie dus? Alle scholen al? Wat gezellig dat oma er is. Blijft ze lang?
    Gut en dan nog ff zo'n kostuum in mekaar flansen. Fijn dat het gelukt is allemaal. Leuk dat Maxine acteerlessen gaat doen volgend schooljaar. Lijkt me erg leuk. Ja best moeilijk om het met dansen dan wat minder te doen natuurlijk. Gezellig dat Ruben een vriend over de vloer heeft. Zien ze mekaar regelmatig of alleen in vakanties?
    Haha en dan ook nog een logeerhond over de vloer ;) Wij gaan eind juni puppies kijken!(en eentje kiezen)

    ReplyDelete