Tuesday, June 25, 2013

Mt. Elbert

Minstens 1 keer in de zomer beklimt Leen een zogenaamde 'fourteener', een berg hoger dan 14.000 voet. Bijna altijd gaat Steven mee, die is daar wel voor in, en meestal ook nog wel 1 of 2 van de andere jongens. Dit keer gingen ze met z'n vieren.

Plan was om de ene dag Mt. Elbert en de volgende dag Mt. Massive te doen. Deze bergen liggen naast elkaar, met de camping in het dal in het midden.


Mt. Elbert is 14433 voet hoog, oftewel 4400 meter. De wandeling vanaf de camping naar de top was 9 mile (15 km) . Steven en Vic liepen dat in 5 uur, Leen en Ruben in 6 uur. Het weer kon niet beter, geen onweerswolk aan de lucht. Aangeraden wordt om voor het middaguur op de top te zijn, omdat in Colorada er na de middag in de zomer vaak onweer komt. Uiteraard moet je dan niet op de top van een berg staan. Mt. Elbert is ook nog eens de hoogste berg in Colorado.

De uitzichten zijn schitterend:

Op de top:


Melk en bier op de camping, welja:

Vic had ontzettend slecht geslapen die nacht en ook voor Ruben hoefde Mt. Massive niet zo. Omdat het toch voor iedereen leuk moet blijven, besloten ze terug te gaan en Mt. Massive voor een andere keer te bewaren.

2 comments:

  1. Das een mooie tocht zeg! Een hele klim dus van 15 km. Maar prachtig weer erbij zo te zien. Leuk dat ze dat met z'n vieren deden :)

    ReplyDelete
  2. Knappe prestatie hoor en leuk zo'n aktiviteit met alleen de 'mannen'.

    ReplyDelete