Thursday, September 12, 2013

Heftige overstromingen in Colorado



September is een van de droogste maanden in Colorado. Trouwens, er valt helemaal niet veel neerslag hier, al zeker geen regen. Hoogvlakte hier. 

Woensdag begon het wat te regenen. 's-Nachts werd ik af en toe eens wakker van hevige regenval. Meestal is dat van korte duur. In de ochtend regende het nog steeds en bracht ik de kids maar met de auto naar school ( regenpakken bestaan hier niet...). 

Op de radio in de auto hoorde ik dat meerdere wegen weggespoeld waren en dat er hevige  overstromingen waren. De universiteit in Boulder was dicht. Steven gaat naar de universiteit in Fort Collins en had wel school.


De regen ging ondertussen maar door en zou voorlopig niet stoppen. Ik werd gebeld door de scholen van de kinderen. De high schoolers mochten zelf naar huis, maar mijn middle schooler moest worden opgehaald, omdat het niet verantwoord was het kind naar huis te laten lopen.

Er bleek nog een andere school te zijn ondergebracht op de middle school. Die school moest evacueren. Het was een komen en gaan van ouders en kinderen. De weg stond gedeeltelijk onder water, maar ik kwam zonder problemen thuis en ook Vic kwam al snel en hij had Ruben meegenomen.

Alle naschoolse activiteiten waren afgelast en vanavond was er een primeur: de first ever rain day in Denver. De scholen in ons district zijn morgen gesloten vanwege hevige regenval. Er wordt de hele nacht nog regen verwacht en tot en met zondag buien. 

Omdat het hier zo droog is en hevige, langdurige regenval hier hoogst ongewoon is, kan de regen nergens heen en veroorzaakt overstromingen en modderstromen. 3 Mensen zijn omgekomen en meerdere personen worden vermist. 


Bij Maxine in de slaapkamer lekt het (een beetje), maar gelukkig is er nog niet geverfd. Beneden, in de basement en en waskamer lekt het ook langs de muren. 

De stemming bij de kinderen zit er goed in: zij zijn uitzinnig van vreugde over deze onverwachte meevaller!

En waar is Leen? 
In zonnig Los Angeles.

4 comments:

  1. Tjongejonge wat een regen zeg! En dan het asfalt op de eerste foto...echt gewoon afgebroken! :0 Best eng om dan de weg op te moeten met de auto toch?
    Haha en de kinderen helemaal happy. Of zijn zeinmiddels weer naar school?
    Balen dat het een beetje lekt op Maxine's kamer,
    maar mazzel dat er nog niet geschilderd is.
    Ja, Leen heeft nergens last van zeker in LA.Hahah. Blijft hij nog lang weg? Of kan hij gewoon landen met het vliegtuig?
    Fijn weekend alvast.

    ReplyDelete
  2. Ben je mooi klaar mee, sterkte!
    Beetje overbodig bord, op de 3e foto ;)

    ReplyDelete
  3. Jullie noodweer was vanochtend nieuws op het nos radiojournaal! Dus ik dacht: eens even kijken...Sterkte! Lineke

    ReplyDelete
  4. Ja, dat is hier ook altijd zo, noodweer en manlief is ergens zonder. Hopelijk viel het allemaal mee, ik zag foto's van blauwe lucht vandaag. Maar zeker een catastrofe voor de staat :(

    ReplyDelete