Monday, September 2, 2013

Labor Day Weekend in Sylvan Lake State Park


Labor Day weekend is in de VS het laatste lange weekend van de zomer, het onofficiele einde van de zomer dus.
Het is eigenlijk altijd mooi weer en de Amerikanen gaan massaal bbq-en en kamperen.

Wij ook. Niet handig om op vrijdagmiddag te gaan rijden, maar het kon helaas niet anders. Heel Amerika zat in de auto. In Denver gaan de meeste mensen de bergen in voor hun uitstapjes en daar gebruikt men de I-70 voor. Die gaat door 2 tunnels. Hopeloos altijd. Voor de eerste tunnel stonden we meer dan een uur in de file. In Idaho Springs eerst maar eens wat eten opgehaald voor we door de Eisenhower tunnel zouden gaan. Dat viel gelukkig alleszins mee. We reden door Vail en gingen bij Eagle van de 70 af. Nog een half uurtje naar Sylvan Lake State Park.

In het pikkedonker kwamen we aan. We kampeerden met Ruben's boy scout troop en er waren mensen genoeg om ons bij te lichten. Nog even bij het kampvuur zitten en tegen middernacht was het stil.

En dan word je 's-ochtends wakker met dit uitzicht:


Er waren kano's, bootjes, paddle boards, waterfietsen. 


Er werd gewandeld en gekletst. Er was een bevernest:
See the frisbee!

Voor Maxine waren er gelukkig andere zusjes om mee te spelen, we hebben haar amper gezien...
Er was de traditionele kampvuur entertainment, onder leiding van Ruben, waar allerlei stukjes, moppen en liedjes opgevoerd werden. Smores erbij en limonade (helaas geen drank op boy scout events, haha). 

Mia was ook mee en vond het geweldig. Ze ging mee wandelen, zwom eens in het meertje, speelde met de andere honden en viel 's-avonds voor het kampvuur al in diepe slaap. Ik kon haar zo in haar kooi leggen, ze gaf geen kik meer, de hele nacht niet. Overdag deed ze een tukje in de schaduw, onder de auto:

Vandaag is iedereen dus vrij vanwege Labor Day. Wij wilden deze dag weer thuis zijn, er moest ook nog huiswerk gemaakt worden. Vic was thuis gebleven, hij moest dit weekend hockeyen.

Wat betreft de verbouwing, well, die staat stil. Maxine's kamer is klaar, er moet alleen nog geverfd worden maar dat gebeurt later allemaal in 1 keer.
De badkamer is klaar voor betegeling, maar helaas. Tegelbedrijf leverde de verkeerde douchetegels. Dat wordt een weekje wachten op de goede tegels...

3 comments:

  1. Ook een heerlijk lang weekend samen voor jullie. Gelukkig hoeven wij nog niet aan verbouwingen te denken (hoewel ik al wel ideeen heb).

    ReplyDelete
  2. Wat een gezellig weekend en wat en prachtige natuur zeg! Daar vermaak je je prima op het water of lekker wandelen. Leuk dat Mia ook mee was. Maxine krijgt een prachtige kamer zo te zien. Fijn groot ook!
    Balen dat de verkeerde tegels geleverd werden. Hopelijk komen de goeie snel.
    Hier krijgen we een mooi zomerweekje qua temperaturen. Heerlijk. Nog even van genieten voor de herfst begint :)

    ReplyDelete
  3. zalig zo'n weekend. En ik ben jaloers als ik lees hoe Mia zich amuseerde en lekker mee (loslopend?) kon.

    ReplyDelete