Sunday, December 1, 2013

Thanksgiving week

Kort weekje! Donderdag is het Thanksgiving en staat alles stil in de VS.

De kinderen moeten maandag en dinsdag nog naar school. Vic heeft maandagavond ijstraining en komt pas om half 12 thuis. Als ik om half 7 de volgende ochtend in de keuken kom, ligt hij half-slapend zijn cornflakes naar binnen te schuiven. 

Hoe gaat het, Vic?
Bwah...
Maar waarom blijf je dan niet een keer in bed liggen? Zoveel doe je toch niet meer vandaag?
...have a math test first period and dad said I had to go...
Een math test?? Maar dat wordt toch niets zo??

Nee, dat dacht hij ook niet. 
Grote griebels. Ik stuur het jong terug naar bed en bel de school maar weer eens...

 Steven komt 's-middags thuis en we kletsen gezellig bij. Zijn examens gingen goed en hij heeft zijn vakken voor volgend semester al gekozen. Hij heeft zijn minor in geologie nu af, maar vanwege de late switch in majors heeft hij nog wat credits nodig die niet in het volgend semester passen. Hij heeft dus een extra half jaar nodig. Hij ziet er erg naar uit klaar te zijn met studeren.

Vic komt laat thuis want hij moest kalkoenen rondbrengen bij gezinnen die dat zelf niet kunnen betalen. Gelukkig doen ze dit met 4 jongens, want de buurten waar ze moeten zijn, zijn niet de beste. 

Leen gaat woensdag nog een halve dag werken en ik begin aan de taarten: een appel- en een pompoenentaart. Vic komt om 7 uur 's-ochtends thuis van een heeel vroege ijstraining en gaat nog een paar uur slapen. Als de taarten af zijn, is iedereen wakker en hangen we gezellig in de keuken.

Deze week hadden we ook nog de schilders boven en Maxine's kamer is nu eindelijk klaar. Als de schilders weg zijn helpen de jongens mee om dingen weer op hun plek te sjouwen.

Donderdag staan we niet te laat op, want de kalkoen moet in de oven! Dat is Leen's pakkie-an en ik begin na het ontbijt aan de andere gerechten: een broccolischotel, zoete aardappelen prak, gegratineerde aardappelen, stuffing, cranberry saus. Jammie!

We gaan ook op onze traditionele Thanksgiving wandeling. Het is echt heerlijk weer en meer dan een dun jasje hebben we niet nodig. We maken dan ook altijd foto's van allemaal samen en dat valt niet mee. Er hangt er eentje in een boom, ze zijn aan vechten en willen gewoon niet meewerken. Dus ik roep: jongens, toe nou toch, kijk nou even, Vic! Laat hem los, ojee, waar is Mia? VIC!! Toe nou even!  Kijk zelf maar:


Thuis gaat natuurlijk onmiddellijk de tv aan. Er zijn 3 football games op tv en die moet Vic zien, want 'zijn' spelers doen mee en hij hoopt deze ronde te winnen voor zijn fantasy football team. Afijn. Het wordt allemaal nogal luidruchtig.

Ondertussen gaat er allerlei lekkers in de oven en eindelijk kunnen we dan eten. Lekker hoor! Daarna gaan we allemaal op de bank om The Hobbit te kijken. Met de appeltaart en de pumpkin pie. Dit is Vic's bord, die gooit gewoon alles op een hoop:

De jongens slapen allemaal lang uit en Leen werkt verder aan Maxine's kamer en schroeft en hamert erop los. Het gaat er allemaal leuk uitzien!

's-Middags wil Steven nog wat boodschappen doen en dat doet ie maar lekker alleen. Ik waag me op Black Friday niet in een winkel. 

Voordat hij weer naar huis gaat vieren we nog Sinterklaas. Met chocoladeletters, kikkers, schuimpjes en pepernoten. Iedereen die een kadootje wil pakken moet eerst een sinterklaasliedje zingen. Natuurlijk helpen Leen en ik mee, maar het blijft lachen.

Tegen de avond vertrekt hij weer naar huis. Wij doen het verder rustig aan, Vic moest hockeyen en we rommelden wat in huis. Leen gaat vanavond Kerst in Williston, Noord-Dakota vieren met de crew daar.


3 comments:

  1. Hahah het klinkt allemaal weer ontzettend druk, maar ook gezellig. Ja om iedereen een beetje fatsoenlijk op de foto te krijgen lijkt steeds meer gedoe te zijn als ze ouder worden. Of geen zin, of ander gedoe. Ik ken dat ;)
    Leuk dat jullie Sinterklaas vierden. Doen wij al jaren niet meer eigenlijk.
    Fijne week weer!

    ReplyDelete
  2. Leuk en druk! Fijn dat jullie ook nog Sinterklaas hebben kunnen vieren. Ik vind het toch altijd weer een leuke traditie, hoewel het zoveel organisatie vergt om een avond met iedereen te vinden.

    ReplyDelete
  3. kids, you gotta lov'em, maar ze staan op de foto.
    Leuk die viering van Thanksgiving, echt een Amerikaanse traditie maar toch vergeten jullie de goedheiligman niet.

    ReplyDelete