Sunday, May 18, 2014

Prom 2014

Nou, nou. We hebben het overleefd. Prom 2014.

Prom is hét sociale event van een high school carrière. Het is eigenlijk voor seniors, maar de juniors worden ook uitgenodigd. 

Er werd een limo geregeld, t-shirts ontworpen voor iedereen, een restaurant gereserveerd, een plek afgesproken om foto's te maken, meisjes gevraagd, een smoking gehuurd...
Vic was er behoorlijk druk mee.

Een paar weken geleden kwam hij bij ons. Ze wilden graag een after-party, maar konden geen ouders bereid vinden die te 'hosten' in hun huis. Zouden wij misschien.....? Natuurlijk. 28 kids in de basement. Vanaf 2 uur 's- nachts. Moet kunnen. Ja, hij vond het zelf ook niet ideaal. Wij komen behoorlijk stom uit de hoek soms kennelijk, maar ja. Wij beloofden ons te gedragen...

Vrijdag en vooral zaterdag was het een in- en uitloop van vrienden hier. Er werden dekens gebracht, eten, en ook nog andere dingen waar ik niets vanaf wil weten! De basement werd verbouwd, er werden matrassen neergelegd. 

Eindelijk was het dan tijd voor foto's. Die moesten gemaakt worden bij het football stadium in Denver, want een paar jongens uit hun groep speelden daar om het lacrosse high school state championship. 

Vic en Abigail:


Met Liam





Met Jack.

Ruben en Maxine gingen allebei bij vrienden slapen en wij installeerden ons op de bank met een stapel films. Om half 12 hoorden we van verre de partybus de wijk inrijden, haha. De kids overspoelden het huis. Ze kleedden zich om, dronken wat en gingen toen naar het after-prom feest op school (prom zelf was in downtown Denver). 

Tegen half twee hoorden we weer het gehoempetoemp van de partybus en jawel, daar waren ze weer.  Een paar gingen naar huis en de rest verdween in de basement. 

Tegen vieren werd het stil en ik sliep tot half zeven. De basement was in diepe rust tot een uur of tien. Er gingen mensen weg, er werd opgeruimd en om 11 uur ging de laatste weg. Het was leuk geweest.

En voor ons viel het best mee. Ja, weinig geslapen, maar alles ging goed. Het waren stuk voor stuk aardige beleefde tieners, die ons bedankten voor onze gastvrijheid. 

Vanavond lekker vroeg naar bed maar...

3 comments:

  1. Wat een leuke foto's en wat zien ze er mooi uit allemaal....behalve die jongens met een wit pak...daar ben ik nooit dol op. ;)
    Leuk dat ze bij jullie thuis konden slapen. Ach, als je de ruimte er voor hebt waarom niet. En tis maar 1 nachtje tenslotte :)
    Netjes dat ze ook nog bedankten bij het weggaan....dat doen ze niet allemaal.

    ReplyDelete
  2. Altijd een leuk ritueel. Ze zagen er mooi uit. Die van Saskia is de 30ste.

    ReplyDelete
  3. Leuke foto's hoor, knappe stellen. Hier is prom as zaterdag. Gaan zo zijn pak ophalen want meneer heft nog ff gauw twee suits laten maken ( redelijk goedkoop hier in Thailand) dus straks is final fitting. Na prom is er nog een after party in een club downtown dus het zal wel een latertje worden dit weekend. Vorig jaar had ik daarna sleepovers en werd het heeeeel laat ( of vroeg) maar gelukkig deze keer niemand want we kamperen zelf in een leeg huis ;-)

    ReplyDelete