Sunday, October 19, 2014

Broncos tailgate party

De Broncos zijn Denver's football team. En ze doen het supergoed. Vorig jaar speelden ze al in de Superbowl (nationaal kampioenschap) en hopenlijk lukt dat ook dit jaar weer. 

De Amerikanen houden erg van sport. Om zelf te doen, maar ook om te kijken. Het is niet alleen de game, er is zoveel meer omheen. Er zijn t-shirts, oorwarmers, autovlaggetjes, sweaters, mutsen en weet ik wat niet te koop in de kleuren van het favoriete team. Op game day kleurt de stad en omgeving hier oranje/blauw. 

Vandaag was er nog iets speciaals: Peyton Manning kon een record breken. Nu heeft dat allemaal niet zo mijn interesse, maar je moet wel onder een steen leven om dit niet te weten.

Zoals ik al zei, gaat het niet alleen om de game. Behalve van sport houden de mensen hier ook van eten en spelletjes. Combineer dat en je hebt de tailgate party. Mensen gaan al uren vantevoren naar het stadion, parkeren daar en dan....gooien ze de achterbak van de auto open. Wat daar niet allemaal uitkomt! Er wordt een kleed, stoelen, een tafel en een partytent neergezet. De bbq gaat aan, spelletjes worden neergezet en de tv ( ja echt!) wordt in de achterbak ( tail gate) van de auto opgezet. Want soms hebben ze niet eens tickets voor de wedstrijd. 

Eén keer per seizoen geeft Leen's bedrijf een tail gate party voor alle werknemers en hun gezinnen en voor klanten. Wij gingen ook met z'n allen, zelfs Steven kwam. Het was gezellig bijkletsen met z'n zessen en met oude bekenden. De jongens speelden zelfs het klassieke tailgate spel:

Ze lieten zich de bbq goed smaken.

Steven had ook nog geen lunch gehad:

Leen had tickets voor het stadion waar hij met klanten naar de wedstrijd ging kijken. De jongens wilden liever met vrienden de wedstrijd bekijken in plaats van op de grote tv-schermen die overal hingen, dus wij namen de lightrail terug naar huis. 

Inmiddels geniet Leen van een superwedstrijd. Peyton Manning heeft geschiedenis geschreven en de Broncos winnen!


1 comment:

  1. Leuk, he? Ik zou dat tailgaten wel vaker willen doen, maar de Redskins zijn ons veel te duur!

    ReplyDelete