Saturday, May 18, 2013

Drukke laatste schoolweken

De laatste, drukke, schoolweken zijn aangebroken. De laatste testen, field trips, uitvoeringen van allerlei clubjes, field day... noem maar op. Maxine heeft maandag en dinsdag haar allerlaatste testen op school en Ruben moet de hele week nog. Dan zijn ze, academisch gezien, klaar met school. Iets eerder dan andere kinderen, want Maxine vertrekt woensdag naar Nederland (de bofbips) en Ruben gaat zaterdag naar Washington DC (ook een bofkont dus). Ik blijf thuis om op Vic te passen (haha) en er voor te zorgen dat ie aan de studie gaat. Hij moet nog twee en een halve week met examens aan het einde daarvan.

Na het drukke hockeyweekend van vorige week, gingen we gewoon druk verder. Maxine had extra repetities van koor en de uitvoering was dinsdagavond. Ze zongen een aantal liedjes uit musicals (Annie, Cats), een liedje uit The Hobbit en The Cup Song! Wie niet weet wat dat is, moet maar even googlen, haha.
Foto's maken ging moeilijk, maar hier eentje na afloop (en nee hoor, het regende niet...):

Het weer is hier van winter omgeslagen naar zomer (met een weekje lente ertussen). Het is warm, met regenbuien in de namiddag.

Ruben had woensdag zijn allereerste gitaarles, waar hij al tijden (jaaaaren, zegt hij zelf) naar uitgekeken had. Hij heeft altijd klarinet gespeeld, maar wilde dolgraag gitaarles. Leen vindt alles goed wat met muziek te maken heeft, dus vandaar.

Donderdag vloog Leen een dagje op en neer naar Oklahoma City, voor een vergadering, en 's-avonds had Vic zijn hockey banquet. Een avond, met dinner, waar de drie Creek hockey teams bijeenkomen, ze prijzen uitgereikt krijgen en foto's worden vertoond. Vic kreeg een badge voor zijn hat trick (3 goals in 1 game) en eentje voor gamemaker (winnende goal scoren). Nog een hockey puck erbij waarop staat dat ze kampioen zijn en die meuk kan op de trofeeplank in zijn kamer.

Ondertussen waren Pien en Ruben woensdag allebei op een fieldtrip in Denver geweest, ging Pien donderdagochtend naar Campus Middle voor een rondleiding daar en had ze vrijdag de hele dag field day. Je kan het maar druk hebben. Het was een bloedhete fieldday dit jaar.


's-Avonds hadden we, met collega's van Leen, tickets voor de Rockies vs. de Giants (San Francisco). We namen een vriendin van Maxine mee en de dames hebben zich prima vermaakt. Het was zo warm dat we om 10 uur 's-avonds nog in t-shirt buiten zaten!

 Om 11 uur waren we pas weer thuis, plukten Ruben nog bij een vriend vandaan en gingen weer eens te laat naar bed.

Vandaag is Maxine alweer bij haar ballet rehearsal en doet Ruben een boy scout activiteit. Vanmiddag zal hij naar taekwondo gaan, want hij is gevraagd om 6  maanden eerder op te gaan voor zijn 2nd degree black belt, dus na de zomer gaan we weer het intensieve traject in...hij zal in feb. 2014 testen!

Steven is inmiddels officieel een college senior geworden, zijn laatste examen was woensdag. Hij begint maandag al aan zijn summer school. Hij wil volgend semester een vak nemen, waarvoor hij een prerequisite (voorkennis) moet hebben en dat had hij niet. Hij neemt deze klas in de zomer en werkt daarbij in twee campus cafetaria. Op die manier kan hij de benzine voor zijn truck betalen, want de heren zijn dol op off-roading en nemen hun trucks vaak in het weekend mee de bergen in.

Het is 's-avonds weer heerlijk in de tuin, en als Maxine van dance thuiskomt, gaat ze gewoon nog even verder:

2 comments:

  1. Ruben komt hierheen? Als je wilt kun je mijn cell nummer wel aan hem geven als er iets is. Laat maar weten op Facebook.

    ReplyDelete
  2. ja wat een drukte altijd die laatste schoolweken. OOk hier staan de examens voor de deur. Nog 2 weken en dan is het schooljaar gedaan. Pfff.
    Leuk dat Maxime naar NL gaat. Verder nog vakantieplannen?

    ReplyDelete