Sunday, May 5, 2013

Onstage New York

Na de drukke Shakespeare week ging Maxine direct zaterdagochtend door naar Nuvo, de grote dance convention. Zaterdagochtend begon met het laatste stukje competitie en ze moest 2x dansen. Daarna conventie tot 9 uur 's-avonds. En de volgende dag vroeg weer op en weer de hele dag dansen. Zondagmiddag tenslotte huiswerk voor haar, we proberen altijd wat vooruit te werken, omdat ze door de week zo weinig tijd heeft.

Ik bracht de maandag ook weer op school door; alle decoraties voor Shakespeare moesten weer afgebroken en opgeruimd worden voor volgend jaar.

De weersvooruitzichten voor woensdag voorspelden sneeuw! En inderdaad begon het dinsdagnacht te sneeuwen en dat hield de hele woensdag aan. Op de straat en het terras bleef het niet liggen, maar in de tuin wel. Aan het einde van de dag was er een kleine 20cm gevallen. Op 1 mei! En we braken het nachtelijk koude record voor de nacht van 1 op 2 mei. Nah, lekker dan.  De sneeuw was binnen 2 dagen weer weg, maar het blijft aan de koude kant, toch nog steeds zo'n 14 graden, met zonnetje.

Maxine had dit weekend haar laatste competitie van het seizoen: Onstage New York. Dus repeteerde ze weer extra deze week. Gelukkig was ze vrijdag vrij van school (rapportvergaderingen) en had de hele dag een vriendin te spelen. Alleen 's-avonds moest ze naar de dansschool, voor haar solo.

Vic moest wel gewoon naar school en Ruben ging met vrienden naar de nieuwe film van Ironman.

Zaterdag vroeg op en op weg naar Federal Heights, iets ten noorden van Denver. We waren niet al te vroeg en de Garmin roept vrolijk: 'you are here' terwijl we middenin een woonwijk zitten. Hmm. Zeker niets wat lijkt op The Performing Arts Centre. Leen gebeld en die loodst me er vakkundig heen. Beetje onduidelijke situatie, maar afijn. We zijn er en Maxine's groep staat al klaar. Gauw kleedt ze zich om, warmt op, lipstick nog op en daar gaan ze weer.

Hier staat ze klaar back stage, voor haar solo. Beetje slechte foto, ik stond wat ver weg:

Vanwege haar leeftijd zit ze bij de mini's, maar ze danst ook met een oudere groep mee. Vandaar dat ze zowel s'-ochtends en 's-middags met de mini's danst en 's-avonds met de pre-teens.  Helaas zitten er een aantal uren tussen en ik heb geen zin zolang te blijven. Zelf wil ze wel erg graag blijven (er is ook een award show die ze niet wil missen) en we spreken af dat ik naar huis ga en dat Leen later die middag komt om haar andere dansen te zien.

Zo ben ik een paar uur thuis in de middag. Dan vertrekt Leen naar Maxine en ga ik de hockeywedstrijd van Vic bekijken. Ze doen het heel erg goed en winnen ook deze wedstrijd weer (met 14-0). Volgende week beginnen de playoffs en ze zijn het hoogste team. Wellicht dus een kampioenschapswedstrijd. Op moederdag. Ach, waarom niet.

Inmiddels is het 7 uur en ik haal maar even snel wat te eten op. Ruben belde dat hij 2 vrienden thuis had, die ook blijven slapen en zoveel eten heb ik niet in huis. Chipotle it is. Lekker.

Leen en Maxine zitten ondertussen bij MacDonalds, haar keuze voor dinner, tussen 2 dance routines in. Pas om half 11 zijn ze weer thuis. Maar het was de moeite waard: ze is beladen met prijzen en certificaten. Een platinum trofee voor haar solo, en ook een certificaat voor 'advanced technical difficulties' of iets dergelijks, voor haar solo. Ook voor de andere routines scoorde ze hoog. Zelf vond ze dat het maar matig was gegaan. Een meisje heeft haar voet gebroken en een ander meisje is weg en zo missen ze dus ineens 2 meisjes en moet de boel omgegooid worden. Vorige week nog. Hier en daar misten de dames dus wel eens een stap en ook was er een 'wardrobe  malfunction', haha.

Vandaag dus rustig aan. Er moet vooral huiswerk gemaakt worden en ze loopt wat achter met 2 boeken die binnenkort uit moeten. Lezen dus. Ruben en Vic maken ook huiswerk en zo bereiden we ons weer voor op de nieuwe week.

1 comment:

  1. Jeetje, wat knap van Maxine al dat dansen! En winnen met 14-0, wow! Jullie hebben het er wel heel druk mee.

    ReplyDelete