Monday, August 26, 2013

Hoe we dan direct ook weer in de drukte zitten...

Wat is dat toch?
Dat zo'n eerste schoolweek altijd direct weer een heel gedoe is?

Zelf moest ik de gehele schooldag helpen met de verkoop van schoolspullen op de Middle School. Daar is altijd een run op, zo in het begin van het schooljaar.

We kwamen dus allemaal tegelijk thuis, Maxine vol enthousiaste verhalen en de jongens vooral uitgehongerd. Snacktime!

Toen kwamen de papieren tevoorschijn. De een moest dit ondertekend hebben, de ander dat. Er miste hier en daar wat aan schoolspullen en de jongens hadden geld nodig om op school de nodige boeken te kopen. 

De volgende dag ( Mia's 2e verjaardag!) deed ik al mijn buiten-huisse klussen, want woensdag stond er weer een legertje mannen op de stoep om onze verbouwing te regelen. De badkamer van onze slaapkamer wordt gemoderniseerd, wat hard nodig was, vanwege lekkage onder de douchevloer. 


En de jarige jet:


Ook wordt Maxine's kamer dubbel zo groot, door het wandje met de kamer ernaast uit te breken. Hoop gesjouw en geboor dus. 

De eerste back-to-school night hebben we ook alweer gehad. 

Op de 22e had  Ruubs zijn 15e verjaardag.
 Leen haalde hem uit school om direct naar de DMV te rijden om zijn permit te regelen. En meteen even rijden natuurlijk, mama met klamme handjes ernaast..


Er wordt ook flink gesport. Heel Amerikaans is het dat elke school de mogelijkheid biedt om voor of na school aan sport te doen. Sommige sporten zijn voor iedereen toegankelijk, voor andere moet je try-outs doen om bij het team te komen. Er is een varsity team (hoogste) en een junior varsity team. 

Maxine zit op de Middle School, waar iedereen mee kan doen. Zij is na school begonnen met atletiek. Duurt maar een maand, is elke dag na school een uur trainen, met af en toe een wedstrijd tegen een andere middle school. Leuke is dat ze zo veel kinderen leert kennen. Ook die niet bij haar in de klas zitten.

Ruben gaat na school aan ultimate frisbee doen. Dit is dus zo'n sport waar iedereen die wil aan mee kan doen. Hij heeft beperkt tijd, vanwege taekwondo en kan dus gerust hier en daar een training missen. Er zijn trouwens ook ultimate frisbee wedstrijden, dus vlak het niet uit!

Het meest intensieve nivo op highschool is het varsity team. Er wordt zes dagen in de week getraind met heel veel wedstrijden, ook op nationaal nivo (tegen andere high schools) als ze het op staatsnivo goed doen. Vic wilde niet aan de try-out voor ice hockey meedoen. Was bang dat het niet zou lukken en of het wel te doen zou zijn met zijn schoolvakken.
De coaches hebben hem overgehaald wel de try-out te doen en....hij zit in het team! Toch een droom die uitkomt. De coach zei: I love your size and technique and I can work with your foot work, you're in!

Deze groep van 20 jongens moet elke dag trainen, sommige dagen alleen off-ice, andere dagen alleen schaatsen. Er gaat voortdurend een leraar van school mee die hun cijfers in de gaten gaat houden en die de contacten met andere leraren onderhoudt, mochten de cijfers zakken. Ook worden de trainingen afgewisseld met studiesessies. Gelukkig duurt dit school ice hockey seizoen maar 2 maanden, het zal behoorlijk intensief zijn. Maar hij gaat ervoor!

Sport is erg belangrijk voor high schools, het heeft ook te maken met het imago van een school. Er wordt veel geld aan besteed en de wedstrijden worden goed bekeken.

Zaterdag moest Vic drummen op een benefiet concert. We gingen allemaal kijken en het was gezellig en leuk:





Gauw naar huis want Ruub vierde zijn verjaardag. Geen foto's, ik had hem moeten beloven geen enkele foto te maken...
 
Op zondag moest er door beide jongens huiswerk gemaakt worden en hielpen ze ook mee Maxine's kamer leeg te halen. Het tussenwandje is al weg:

3 comments:

  1. Oh Maxine krijgt een mooie grote kamer! EN dan de badkamer die gedaan wordt...huis lekker overhoop dus ;) Oh en Mia al 2 jaar? Wat gaat dat toch snel. Hihi d'r haren zijn wel lang hè? Doe je dat zelf trimmen of breng je haar naar een trimsalon? Moeten wij met Noortje over een poos ook weer.
    Leuk al die sporten voor of na school. Dat heb je hier niet hè. En mooi dat Vic toch in het ijshockey team zit! :) Ja drukte gelijk zo'n eerste week. Begint hier ook weer volgende week.

    ReplyDelete
  2. Grappig, hier zijn geen sporten op middle school niveau. Op de high school worden veel sporten gegeven, maar het is niet zo belangrijk als jij hier schrijft. Dat zo jong autorijden, kan me de zweethanden voorstellen. Hier is het wel iets ouder dan vijftien, maar toch.

    ReplyDelete
  3. ik herken dat wel hoor. Ook hier is sporten zeer belangrijk. In Middle school en highschool, schoolteams en after school clubs.... alles draait om sport. En idd in HS met varsity and JV teams. Erg fanatiek gaat het er daar aan toe. Mats doet na soccer dit jaar geen teamsport maar gaat op school in de fitnessroom 4x p/wk trainen olv een trainer en mag hiervoor een mooi bedrag neertellen. Extra curr. activity ja,ja.....

    ReplyDelete