Sunday, March 30, 2014

National High School Ice Hockey Championships, Omaha, NE

Vic's high school ice hockey team werd in de herfst kampioen van Colorado. Dat leverde ze een plaats op bij de nationale kampioenschappen in Omaha, Nebraska. Of all places. 

Daarom ging Leen mee. Was het in Miami geweest ofzo, ik noem maar een warme plaats...dan!

Is nog een heel gedoe, dat vliegen met hockey sticks. Het lijken Vic's babies wel...zorgvuldig worden ze ingepakt voor de reis:

En off they go:

Bij de eerste wedstrijd werden ze behoorlijk ingemaakt, 9-2. Tegen de uiteindelijke winnaar, bleek later.   Dit betekende ook dat ze nu niet meer eerste in hun poule konden worden en dus vervroegde Leen hun terugvlucht. 

De tweede wedstrijd verloren ze in shoot-out. Dat was zuur, want deze wedstrijd verloren ze door een fout van de scheidsrechter. Dat werd naderhand ook toegegeven. De scheids werd geschorst, maar de uitslag kan nooit worden teruggedraaid. 

De derde wedstrijd wonnen ze gemakkelijk. 

Afijn, zaterdagochtend waren ze weer thuis. Jammer, maar wel een hele leuke ervaring rijker. En Vic had het natuurlijk geweldig leuk gehad, met zijn team in het hotel, vol met andere ice hockeyers. Hij had zelfs de Stanley Cup in het echie gezien!

Hij was dan ook behoorlijk moe bij aankomst in Denver, hihi.

No comments:

Post a Comment