Friday, August 28, 2015

Eerste schoolweken

En zo gaan Ruben en Maxine al weer twee en een halve week naar school. Ze gleden zo weer in het schoolleven. Direct weer huiswerk en huppetee. 

Ruben krijgt een druk jaar. Junior jaar is het voorlaatste schooljaar en er komen belangrijke testen aan. Bovendien heeft hij sinds een maand een baantje! Hij werkt bij een take-and-bake pizzeria en alles is nog nieuw en leuk. We zullen zien hoe het met zijn cijfers gaat....
Selfie...onder werktijd

Maxine zit in het laatste jaar van de middle school. Zij zal haar cijfers hoog moeten houden om in high school sommige vakken op het honors nivo te mogen doen. Ze doet weer mee aan atletiek en zit ook bij twee vrijwilligersgroepen die van alles op school organiseren en meehelpen. 

In Breckenridge maakten we weer een prachtige wandeling. We zijn zo eens wat hikes aan het verkennen en deze was weer super. We reden naar Boreas Pass, gedeeltelijk via een onverharde weg. Anderhalve eeuw geleden reed een trein over deze pas en op de pas zelf was een dorp. Barre omstandigheden daar, in de winter. Van het dorp zelf waren nog een aantal gebouwen over, sommige gerestaureerd en die dienen nu als heel simpele overnachtingsplaats voor back country skiers in de winter. Ook een stukje rails lag er nog. 


We klommen naar een nog hogere pas, de black powder pass, en hadden prachtige vergezichten met bergweiden vol wild flowers.
Lunchplekje.

Thuis, op het deck:

We hadden een verjaardag ook nog! Ruben werd 17.


En dan komt morgen de dag waarop we Vic verhuizen naar Madison. Al zijn spullen zijn al in de auto, zijn kamer is leeg...
Het is tijd, het is goed zo. De laatste twee weken was een soort van wachten voor hem. Al zijn vrienden, behalve gelukkig zijn beste vriend, zijn al weg. Er is niet veel meer te doen voor de jongens hier. Hij is er klaar voor. Wel zenuwachtig. 
We rijden morgenvroeg naar Wisconsin, settelen hem op zondag en dan rijden we met z'n tweetjes terug...

1 comment: