Tuesday, September 23, 2014

Dag 4 en 5 in Washington

Zondagochtend komen we laat op gang en zitten vervolgens lang op het terras bij de Starbucks. Ook wel eens zalig, toch?

Maar we komen uiteindelijk dan toch in beweging. Als eerste deze ochtend willen we het Museum of American History bezoeken. 

We stuiten op een hele grote parade waar groepen native americans dansend over straat gaan. Ik vertel Lin dat de Amerikanen dol op parades zijn.
We kijken een tijdje en gaan dan het museum in. 

We bekijken een tentoonstelling over het ontstaan van de allereerste Amerikaanse vlag en die kunnen we ook zien. Bijna vergaan en er zijn stukken uitgeknipt. Foto's mogen we niet maken, daar is de vlag te kwetsbaar voor. 

Dan gaan we naar de japonnen van de First Ladies kijken. Van Martha Washington tot Michelle Obama, van een groot aantal presidentsvrouwen is er een japon. Leuk hoor!

We kunnen wel een dag zoekbrengen in dit museum maar we gaan een deurtje verder. Naar the National Gallery of Art. De meeste musea zijn hier gratis, ideaal. Ik wil graag de Nederlandse meesters zien en ook hangt er de enige Da Vinci in Amerika.
Vermeer:

We lunchen weer lekker buiten en gaan dan op pad naar Ford's Theater. Hier is President Lincoln neergeschoten. Helaas kunnen we het balkonnetje waar het gebeurd is niet zien, want het theater is nog steeds in gebruik en er is een show. Wel is er een tentoonstelling onder het theater. Ik leer weer een hoop bij. 

Nadat Lincoln was neergeschoten werd hij naar een huis aan de overkant gebracht, waar hij negen uur later overleed. Ook dit huis bezoeken we en zien de kamer waarin deze belangrijke president is overleden. De aardige vrijwilliger vertelt enthousiast. 

We lopen weer naar het Witte Huis, waar we vermoeid en warm op een bankje neerzijgen. Het verveelt nooit naar alle toeristen en demonstranten te kijken. 

Nu willen we nog graag het kerkje zien waar alle presidenten naar de kerk gaan. Dat vinden we ook, maar het is helaas gesloten.

Nu strompelen we terug naar het hotel. De benen zijn behoorlijk vermoeid, haha. Na even gerust te hebben, gaan we weer lekker uit eten in China town.

Maandag is onze laatste dag alweer! Voor vanochtend hebben we nog iets leuks: we hebben kaartjes voor het Washington Monument! 

Boven is het uitzicht geweldig!
Witte huis:

WW II, Reflecting Pool, Lincoln Memorial, en aan de overkant links van de brug Arlington

We hebben nog wat tijd en scoren ook een Pandora bedeltje voor Lin en proberen dan het kerkje nog een keer en die is nu wel open! We zien het presidenten bankje en de knielkussentjes voor alle presidenten. Wel leuk om gezien te hebben.

Nu wordt het echt tijd om terug te gaan, helaas. Onze vluchten vertrekken op tijd en we nemen weer afscheid. Het went nooit. We hebben een supertijd gehad met z'n tweeën in deze leuke stad!







1 comment:

  1. Wat een mooie logjes. Jullie hebben veel gezien en gedaan!

    ReplyDelete