Monday, September 1, 2014

Labor Day Weekend - kamperen bij Twin Lakes

Labor Day Weekend is een lang weekend voor de meeste Amerikanen en luidt het onofficiële einde van de zomer in. De Amerikanen trekken er massaal op uit. Kamperen en barbeque-en.

Of gewoon shoppen. Dat kan natuurlijk ook.

Wij gingen kamperen. Met de helft van de kinderen. Steven had betere dingen te doen in Fort Collins en Vic was op trainingskamp/tournament in Boston met zijn ice hockey team.

Om het verkeer op de beruchte I-70 te vermijden namen we een andere weg de bergen in. Een omweg van een half uur, maar een veel mooiere weg en uiteindelijk sneller. 

We gingen kamperen met Ruben's boy scout groep. Zij hadden een gedeelte van de camping gereserveerd, bij de Twin Lakes, op 10.000 voet, met fourteeners rondom. Een prachtige plek, maar zo rond het vriespunt 's-nachts. Daar waren we op voorbereid. We hadden de winterjassen en massas dekens mee. 


Voor Maxine waren er andere meisjes om mee te spelen.

Leen en ik liepen een beetje langs de waterkant. In het zonnetje was het heerlijk!

De volgende dag gingen we met een aantal andere families wandelen bij Turquoise Lake, vlakbij Leadville. Ook weer een prachtig meer. Donkere wolken en regenbuien wisselden af met strakblauwe luchten. 
Mt. Elbert links en Mt. Massive rechts.

We wilden even opwarmen met warme chocolademelk en thee en reden het bergdorpje Leadville in. Een schilderachtig, maar wat vervallen plaatsje, midden in de bergen met een fenomenaal uitzicht. Het leven is er hard, er ligt zo'n 8 maanden per jaar sneeuw. We warmden op in een supergezellige koffietent en liepen daarna door het plaatsje. Volgens de legende wonen hier erg veel geesten...

Prachtig uitzicht, toch?

Er was zelfs een operahuis:

En een Saloon:

Nou ja. Het was een lekker kampeerweekend, op een prachtige plek.

En Vic is ook weer geland!

2 comments:

  1. Wat een gezellig weekend en práchtig daar zeg! Hihi wel koud zeg! Maar jullie hebben het vast warm gehouden met de dekens 's nachts.
    Ooo moet er niet aan denken: 8 maanden per jaar in de sneeuw!
    Leuke foto's allemaal!

    ReplyDelete