Monday, July 6, 2015

4th of July weekend

Donderdag zetten we Jordan weer op het vliegveld. De jongens hadden het leuk gehad en zien elkaar volgend jaar weer. 

Ruben ging later die dag met een vriend en zijn familie naar Wyoming. De verkoop van vuurwerk is illegaal in Colorado maar niet in Wyoming. Net over de grens zijn er een aantal plekken langs de kant van de snelweg waar vuurwerk verkocht wordt. 

Met de buit wordt er dan naar een nabijgelegen park gereden om het vuurwerk af te steken. Ruben had een topavond en was pas na middernacht weer thuis. 

Wij zaten inmiddels in Breck. Omdat de 4th of July - onafhankelijkheidsdag en een nationale feestdag - op zaterdag viel was de vrijdag ervoor voor velen een vrije dag. Ook voor Leen die nu een paar weken vrij heeft. 

Op vrijdag besloten we één van de vele wandelingen in de omgeving te maken. Het werd de McCullough Gulch Trail. De wandeling ging gestaag - en soms iets minder gestaag, ja zeg maar rustig steil - omhoog, soms was het pad niet meer te zien en soms was het klauteren. Maar het was zeker de moeite waard - prachtige vergezichten en aan het einde een waterval en een bergmeertje. 
Pad? Welk pad??



Op zaterdag hulden we ons in het rood wit en blauw en zakten de berg af naar het dorpje. Daar was de parade net begonnen. Amerikanen zijn echt dol op parades en het publiek stond rijen dik. Uit de luidsprekers klonken vaderlandslievende liedjes, terwijl iedereen genoot van de voorbijkomende floats. 

Lady Liberty en Uncle Sam:

Het was heet en we lieten nog even de voeten is het ijskoude water van de Blue River zakken. Toen hadden we het wel gehad met de drukte en liepen naar huis. Leen ging nog fietsen maar Maxine en ik lagen lui met een boek de rest van de middag. 

En 's-avonds natuurlijk vuurwerk. We hadden die middag al 3 stoeltjes klaargezet langs de weg. Leek mij onzin, want hoe druk werd het nou helemaal? Nou. Druk dus. Rijen mensen weer. Wij zaten vooraan op onze stoeltjes. Prachtig vuurwerk gezien. 

Vandaag allerlei klussen gedaan, Mia naar de kennel en de sleutel naar de buren. We gaan op vakantie!


No comments:

Post a Comment