Saturday, July 25, 2015

De weg naar Hana - dag 2

We hadden een wat onrustige nacht. Ruben en Maxine wilden eerst buiten slapen op de veranda. In plaats van ramen waren er horren. Maar de kleine salamandertjes zaten ook binnen op de muren. Dan maar binnen. Daar waren ook salamanders, maar minder. Afijn. Uiteindelijk toch geslapen. 

De weg naar Hana stopt niet bij Hana. Een paar kilometer verderop zijn twee topattracties. De meeste mensen rijden de weg heen en weer op één dag en komen aan het begin van de middag aan op de plaats waar wij nu waren. We gingen dus vroeg op pad om de drukte voor te zijn. 

We stopten bij 'de mooiste watervallen van Maui', Wailua Falls. Wij waren de enige auto op de parkeerplaats. Perfect.

We reden door want we wilden het Pipiwai pad lopen. De topattractie van de weg naar Hana is The Seven Sacred Pools, of Ohe'o Gulch. Hier loopt een pad naar boven die uiteindelijk bij een enorme waterval uitkomt. Het duurt uren om het pad te lopen.

Ook hier was de parkeerplaats nog grotendeels leeg. We begonnen te lopen en kwamen bij een grote banyan boom. De kinderen gingen klimmen.

Vervolgens kwamen we over een paar bruggetjes en liepen het bamboebos in. 
Het waaide een beetje en de bamboestammen rammelden zachtjes tegen elkaar aan. Heel apart geluid en het licht was hier zo mooi!

Na anderhalf uur lopen zagen we hem: de waterval. Voor lezers misschien te herkennen als de waterval uit Jurassic Park.

Erg mooi!  Hier aten we wat en zaten met de voeten in een beekje.

De terugweg ging sneller en na een klein uurtje waren we weer beneden. Nu gingen we de grote poelen bekijken en zwommen erin om af te koelen. Inmiddels was het druk en de meeste mensen bekijken alleen de 'zwembaden' aan de voet van de waterval. 

Op de terugweg gestopt bij Koki Beach, waar we een tijdje in de enorm wilde golven speelden. Maxine las op het strand. Ze had nog steeds oorpijn. 

Terug bij het huisje wilde Ruben nu ook wel van de rotsen springen. We liepen naar de overkant en hij sprong zelfs van een nog hoger punt dan Leen.
Dit hielden ze vol tot het donker was. 
Morgen laatste dagje!

3 comments:

  1. Wat mooi weer! Apart dat bamboebos....kan me het geluid wel een beetje voorstellen denk ik. Gut ja...die waterval...Jurassic Park idd. Ik weet niet of het me opgevallen was als je het niet gezegd had trouwens.
    Wat vliegt zo'n vakantie voorbij hè?

    ReplyDelete
  2. Oh, kijk, dit is meer mijn soort vakantie. Dingen zien en doen. Prachtig is het daar zeg.

    ReplyDelete
  3. Zo leuk om te lezen en zien, wij waren daar twee jaar geleden!

    ReplyDelete