Monday, July 27, 2015

De weg terug en Iao Valley State Park - laatste dag

De laatste nacht in ons huisje zagen we ook nog een grote kakkerlak. Die werd door Leen vakkundig om zeep geholpen. Nu moeten jullie niet denken dat dit een vies, armetierig huisje was. Dit soort dingen gebeuren gewoon in het regenwoud. De groei van planten en bomen is enorm en ook insecten gedijen meer dan uitstekend in deze vochtige warmte. 
Uitzicht vanaf de veranda:

Toch zorgde het vooral bij de kinderen voor weer een onrustige nacht. 

We pakten in en begonnen aan de terugrit. De kinderen wilden nergens meer stoppen. Maxine had nog steeds oorpijn, ze had water in het oor en bij deze vochtige temperaturen vermoedde ik een lichte oorontsteking. Ruben had naar nieuws gekregen over een klasgenoot en was daar erg van onder de indruk. Maar onze vlucht ging pas om half 10 's-avonds en om nou de hele middag op het vliegveld door te brengen was ons te gortig. We stopten een aantal keren kort, voor een smoothie, koffie, een foto, toilet e.d. en reden rond de lunch Pai'a weer in.

We kochten lunch en besloten wat nu te doen. Urenlang op het strand hadden we geen zin in. Naar het vliegveld was nog te vroeg. 

We besloten naar Iao Valley State Park te gaan. Hier is de bloedigste veldslag in Hawaiaanse geschiedenis uitgevochten. Een beetje historie dus, met een korte wandeling naar the Needle:

We reden naar het vliegveld en hadden opgezocht dat er achter het vliegveld een strand was. Daar wilden we de laatste uurtjes op Maui doorbrengen. Hoge verwachtingen van dit strand hadden we niet, kon toch nooit veel zijn, zo achter het vliegveld en achter het industriële gedeelte van Kahalui?

Wel dus. Prachtig strand. Nu is het ook moeilijk om een lelijk strand te vinden op Maui...
Harde wind hier en dus veel surfers, zeilbootjes en kite surfers. Spectaculair zoals sommigen aan de parachute hingen... We keken hier een tijdje, lazen wat en ik maakte een wandeling met de kinderen langs het strand toen ik de bekende donkere schaduw in de golven zag. Ja hoor, weer een schildpad! En nog één....en nog één! Wat een leuke afsluiter van onze vakantie!


En kijk...dit gaat vooraf aan die leuke foto...als ik de kinderen vraag even bijelkaar te staan voor een foto:

Ze willen niet

"Get over here Ruben!'

Gelukt!

Daarna uit eten, auto inleveren en wachten op de vlucht. Alles verliep goed en zo zijn we weer hier.

No comments:

Post a Comment