Sunday, August 14, 2016

Londen, dag 2

We slapen allemaal prima. De kinderen in de woonkamer op een bank/bed, ik in de slaapkamer en Leen in het halletje. Het 2-persoonsbed in de slaapkamer bleek te klein voor ons... 

Het is nog redelijk vroeg als we klaar zijn om te gaan. We hebben allemaal honger, dat krijg je met zo'n lange nacht en jetlag. Om de hoek van ons appartementje zit een prima ontbijtrestaurantje en we zitten lekker buiten. Erg warm is het niet maar toch goed te doen. 

We gaan vandaag onze London Pass gebruiken en willen als eerste de Tower of London bezoeken. We komen er net na de opening aan en het is nog redelijk rustig. We kregen de tip als eerste de kroonjuwelen te bekijken. Dat bleek een gouden tip, want wij kunnen er zo in en een uur later staan er lange rijen.

Erg indrukwekkend, die kroonjuwelen. Ook de kinderen vinden dat leuk. Na de juwelen nemen we een rondleiding door de Tower en ik zie de plekken waar ik al zoveel over heb gelezen. De Tower bezoeken was een grote wens van mij! 

We lopen er de hele ochtend rond en willen bij de Tower Bridge lunchen. Tot groot plezier van de kids is er een Sta.rbucks. We willen liever iets Engels, maar allee, S.tarbucks it is.

We hebben kaartjes om in de Tower Bridge omhoog te gaan en over de glazen vloer te lopen. Een raar gevoel om de auto's, bussen en boten onder je te zien. 

Het plan was om van hier een boottochtje te doen op de Theems, maar we zien dat Westminster Abbey vrij vroeg dicht gaat en dat is een must see voor ons. We nemen de metro erheen en kunnen met onze London Pass zo naar binnen. Dit spreekt de kinderen minder aan, maar hier zijn ook de memorials voor bekende wetenschappers, zoals Isaac Newton, en dat vinden ze wel weer interessant. Zelf kom ik voor de graven van de vroegere koninginnen, Mary, Elisabeth I, en om te zien waar William en Kate getrouwd zijn en waar de kist van Diana heeft gestaan. Ach ja. Ik was hier vroeger weleens geweest, maar dat is eeuwen geleden. 


Nu zijn we weer behoorlijk kapot, maar het is half vier. Te vroeg om te eten en naar bed te gaan. Nog een wens van Maxine was een ritje in een dubbeldecker bus. Hier kunnen we gratis in met onze London Pass. We laten ons op de bankjes vallen en de kinderen vallen in slaap. We doen het complete rondje van anderhalf uur dus maar, lekker even zitten.

Op Leicester Square stappen we uit en zoeken een restaurantje uit. Hier is gratis wifi en de kinderen vermaken zich met vrienden van thuis. We zoeken daarna ons appartement op en gaan weer vroeg slapen.

No comments:

Post a Comment