Saturday, March 16, 2013

Roadtrip South Dakota

We wilden Kira graag iets meer van Amerika laten zien en gaven haar verschillende keuzes. Ze wilde erg graag Mt. Rushmore zien, de berg waarin de gezichten van 4 presidenten (Washington, Jefferson, Th. Roosevelt, Lincoln) zijn uitgehakt. 

Vic wilde niet mee (we hebben het al eens gezien) en Steven kwam wel thuis voor spring break, maar ging een paar dagen met vrienden kamperen in Utah. Vic kon dus mooi op Mia passen.

We haalden op vrijdag de Ruben en Maxine om 2 uur uit school en gingen rijden. Het was een superwarme (23 graden) dag, maar helaas zou dat niet zo blijven. Onderweg stopten we in Lusk om in een echte Amerikaanse truck stop te eten. Veel meer keuze was er ook niet in Lusk, haha. 

Het hotel in Hot Springs was basic, maar er was wel een zwembad met hot tub en daar hadden de kinderen nog wel even zin in voordat we gingen slapen.

De volgende ochtend was het bewolkt en een stuk kouder. Tijdens het ontbijt begon het zelfs te sneeuwen! Tja, het is nog steeds winter hier. We reden door Custer State Park en al direct zagen we de buffaloes. We stopten midden op de weg (er was toch geen hond, alleen buffies) en draaiden de ramen naar beneden om foto's te nemen. Het kon ze allemaal weinig schelen. Eentje likte er zelfs achter aan onze auto. 

We reden eerst langs het Crazy Horse Memorial. Dit is de Native American tegenhanger van Mt. Rushmore. Het eert een Indiaans opperhoofd die door een Amerikaan in de rug is gestoken terwijl er vredesoverleg was. Het is nog lang niet af, maar zal het grootste kunstwerk ter wereld worden. Het uitzicht was helaas slecht door al die sneeuw, maar af en toe kwam Crazy Horse toch tevoorschijn.

We aten er nog een lekkere lunch en gingen toen op weg naar Mt. Rushmore. Ook daar was het helemaal niet druk. We konden vlakbij parkeren en liepen via de Avenue of the Flags (alle vlaggen van alle staten en de common wealths hinger er) naar het uitzichtspunt. De presidenten waren wat nattig en zagen er wat droevig uit, maar het blijft een mooi gezicht. We keken binnen nog een film en bekeken het visitor's center.

Tja, niet te zien op deze foto, deze dan:

Het lijkt net of ze snottebellen hebben, zei Maxine.

Door naar Rapid City. Op Main Street staan op alle straathoeken beelden van presidenten. Het sneeuwde inmiddels wel heel erg hard en wellicht gaan we morgen nog even terug, maar hier dan de dames op de foto met George Bush, Sr:
Dan gauw naar het hotel en we storten ons onmiddellijk in het warme zwembad en de hot tub, terwijl het buiten echt enorm hard sneeuwt. We eten bij Outback Steakhouse, gedeeltelijk omdat het pal naast ons hotel ligt.

Ik denk niet dat we laat naar bed gaan, de 10 zit al in de klok...

No comments:

Post a Comment