Wednesday, October 2, 2013

Homecoming en shutdown

Eerst maar even de leuke dingen.

Ruben en Vic hadden Homecoming. Dit is een week van festiviteiten op de high school wat culmineert in een dance op zaterdagavond. Het woord 'homecoming' slaat op de eerste football wedstrijd dit seizoen die thuis wordt gespeeld. Daar komen nogal wat oud-leerlingen op af: een home-coming dus.

Ruben ging met een groep vrienden en vriendinnen alleen naar de game op vrijdagavond. Helaas zeikregende het die avond, dus ze eindigden al gauw voor het haardvuur bij de supermarkt.

Vic moest uiteraard hockeyen op vrijdagavond, maar het team werd zaterdagavond vrijgehouden. Hij had een meisje gevraagd, bloemen geregeld en de groep had t-shirts laten maken, er kwam een limo. Ze gingen uit eten, er was een 'activity' (iets leuks doen met z'n allen, vaak ipv naar de dance gaan) en daarna een feestje bij iemand thuis waar de meesten bleven slapen. 

Dit alles begint op zaterdagmiddag met een fotosessie:

De groep:

Vic en bff Liam:

De jongens:

Superleuk om te zien en ze hadden allemaal een geweldige tijd gehad.

Die dag was ook de District Meet van Maxine's track and field. Hiervoor moet je je kwalificeren en dat deed ze voor de 400 estafette en voor het hoogspringen. Daarvoor was ze zelfs het beste meisje van haar grade.

Ze haalde haar tophoogte niet deze keer en later beweerde ze dat dat kwam omdat ze zo koud was. Het was dan ook berekoud die ochtend, net een graad boven nul!
Hier een slechte foto, maar ze hangt in de lucht:

Later deed ze nog mee aan de relay. Ze rende als laatste en haalde nog 2 meisjes in:

Zondagochtend supervroeg op, want Maxine en ik zouden de Race for the Cure lopen, in downtown Denver. Een vriendin haalde ons op en de rest van de groep zagen we in de trein, die al stampvol zat met roze-uitgedoste mensen. Erg gezellig, zo vroeg!

Er hangt altijd een hele gezellige sfeer bij zoiets en onderweg werden we toegezongen en aangemoedigd. Maxine zag ik maar af en toe, die liep voortdurend ergens anders, maar vooruit, toch een foto:

De zon kwam op boven down town:

Naderhand nog rondgesnuffeld bij allerlei standjes en een vlaggetje opgeprikt voor opa Jaap:


En dan is het land nu in de greep van de shutdown. Schandalig hoe dit zo ver heeft kunnen komen. De  government heeft niet een overeenkomst kunnen bereiken over het budget voor het komende fiscale jaar en 800.000 overheidsmensen zitten nu, zonder salaris, thuis. Ondertussen wordt er verder geruzied, met Obamacare als grote struikelpunt. 

Ons treft het niet direct gelukkig. Wel vertrekken we eind van de maand naar New York en zullen dan niet het Vrijheidsbeeld en Ellis Island (van dichtbij) kunnen zien. Maar dat is niets vergeleken bij de problemen waarin sommigen zijn terechtgekomen. 

Hier in huis heb ik te maken met een ander soort shut down. Al meer dan een week ligt de verbouwing stil. Het wachten is op het wastafelblad dat hopenlijk vandaag of morgen komt.

Verder is ook Vic in een soort van shutdown gegaan. Hij heeft het naar eigen zeggen he-le-maal gehad met high school. Lullig, want hij is pas op de helft. Hij ziet het nut van sommige vakken totaal niet in (Spaans) en andere vakken interesseren hem niet (biologie, saaie leraar ook). Gister zette hij mij voor het blok met de vraag of ik hem af wilde melden voor Spaans zodat hij verder kon leren aan zijn test voor bio. Ze deden toch niets in Spaans volgens hem, en zijn cijfer voor die klas is hoog. Bio kon wel een goed cijfer gebruiken, dus dit leek hem een beter gebruik van zijn tijd.

Wat moet ik daar nu mee? Ik word er zo moe van allemaal...
Ik voorzie een lange 2 jaar.

2 comments:

  1. Wat gezellig hoe sommige dingen echt gevierd worden zoals die homecoming. Leuke foto's heb je gemaakt.
    Dus als je wilt kan je Vic af melden voor Spaans? Ja das heel anders dan hier hè...is het als extra dan of zo? Ja wat moet je daar mee hè? Succes dan maar!

    ReplyDelete
  2. Oh, hoe herkenbaar, die Vic! En ik ben dan altijd weer de makkelijke, die het toch maar doet. Ook dat "ik voorzie een lange 2 jaar", ik wil niet dat Saskia het huis verlaat, echt niet, maar het zal zoveel minder stress betekenen, hoezeer ik ook van haar houd (ok, andere stress komt ervoor in de plaats, maar je voelt je op de een of andere manier verantwoordelijk voor hun prestaties op high school)

    ReplyDelete