Thursday, October 31, 2013

New York-dag 3

Vanochtend slapen we dus uit, maar om een uur of half negen houd ik het niet meer in bed en ga douchen. De anderen worden dan ook zo'n beetje wakker want we liggen allemaal boven op elkaar. Vic is verslaafd aan Breaking Bad en heeft gisteravond weer liggen kijken. Bij de belofte dat we bij Starbucks gaan ontbijten maakt hij zich snel klaar.

Rustig ontbijten dus bij Starbucks en New Yorkers bekijken, ook dat is leuk! Na het ontbijt staat een bezoek aan de Met, het Metropolitan Museum, op de planning en daar hebben ze geen zin in. Ze gaan braaf mee en we beloven dat we er niet langer dan 2 uur zullen blijven.

Ook voor de Met hebben we al tickets en kunnen direct naar binnen. Dit Museum is enorm groot en we kunnen zelfs in een week niet alles zien. We maken dus keuzes. Ik wil de oude Europese meesters zien, Leen de Egypte afdeling en Maxine de Griekse goden en godinnen. Ze heeft hierover geleerd op school en heeft ook net de Percy Jackson boeken gelezen. De jongens willen niets zien, maar na enig aandringen gaan ze dan maar naar de wapenafdeling.

Maxine herkent veel figuren van de Griekse oudheid, maar als preutse Amerikaanse vindt ze het maar niets dat alle beelden bloot zijn. Strategisch houdt ze een folder voor de edele delen van Pan:
De mummies vindt ze scary en aan de schilderijen van de Nederlandse meesters vindt ze helemaal niets. Er hangt een zelfportret van Rembrandt en op mijn vraag of ze weet wie dat is, zegt ze: Ven Gooo. Welnee, dat is toch Van Gogh niet, lieverd, dat is Rembrandt! Whatever, zegt ze, they all look like each other...

Aaargh! Ik probeer haar nog te interesseren voor het huishouden van Jan Steen en de prachtige luchten van Van Ruysdael, maar ze heeft het helemaal gehad en zit op een bankje te gamen.

We zien de jongens weer in de lobby en die hebben het onverwacht toch nog wel een pietsie leuk gehad, bij al die wapens.

De Met ligt halverwege Central Park en we willen door het park terug naar Fifth Avenue lopen. We kopen pretzels en hot dogs bij een van de vele karretjes en eten dat in het park op.
We komen uiteindelijk bij de schaatsbaan uit, maar Vic wil alleen schaatsen op zijn eigen schaatsen en dus blijven we een tijdje kijken.


Op de hoek staat het bekende Plaza Hotel en we nemen een kijkje in de lobby. Tegenover de Plaza is de beroemde speelgoedwinkel FAO Schwartz en daar speelt Maxine even op The Big Piano.

We lopen over Fifth Avenue naar het Rockefeller Plaza en daarna willen de kids shoppen. Gelukkig niet bij Prada ofzo, ze willen gewoon naar H&M! 

Ze slagen leuk en dan is het alweer tijd voor dinner. Het wordt een van de vele Ierse pubs deze avond en het is heerlijk!

We zijn deze avond niet al te laat weer in ons huisje en gaan even tv kijken en met de - vermoeide - voetjes omhoog.

1 comment:

  1. Wéér een leuk dagje! Lijkt me mooi juist de Met. Maar hier zouden de kinderen ook weinig zin in hebben denk ik ;) Haha mooi hoe Maxine het foldertje voor het kruis houdt.
    Ooo leuk de Big Piano. Daar zou ik zelfs wel even mee willen spelen. Naar H&M hoef ik dan weer niet. Dat kan ook thuis ;)

    ReplyDelete